Newsroom na weekend- UPC Digital Art na półmetku

Poznaliśmy finalistów projektu UPC Digital Art, konkursu dedykowanego artystom, którzy wykorzystują w swoich projektach technologie cyfrowe, w tym m.in.: ilustratorzy, twórcy animacji i muzyki.

Teraz czas na warsztaty z udziałem najlepszych twórców sztuki digital, takich jak Radzimir Dębski ‘JIMEK’- polski kompozytor muzyki filmowej i rozrywkowej, dyrygent i producent muzyczny, Jakub Koźniewski – designer nowych mediów, Andrzej Pągowski – artysta, grafik, Kamil Dąbkowski –  ekspert w zakresie animacji, należący do zespołu studia Platige Image, Paweł Janicki – artysta, autor muzyczny, producent, Konrad Jerin – redaktor naczelny F5, Malwina Konopacka – ilustratorka, projektantka. Pod okiem mentorów finałowa 15, będzie przygotowywała 30 sekundową animację, pokazującą wybrany proces działania np. zjawisko fizyczne, proces mechaniczny, społeczny.
Uczestnicy konkursu zobowiązani są do wykorzystania szerokiej gamy technik analogowych i cyfrowych. Podstawowym kryterium oceny prac będzie kreatywne rozwinięcie i zinterpretowanie hasła  #ToFajnieDziala.
Twórcy zwycięskiej animacji zdobędą 20.000 złotych, a ich dzieło będzie miało swoją premierę na kanale Sundance Channel.
Poznaj Jurorów UPC Digital Art:
Finaliści UPC Digital Art oraz ich prace możesz zobaczyć na: http://www.fpiec.pl/post/2015/09/10/upc-digital-art-wyniki-i-etapu-konkursu.