Newsroom na weekend. 10 pytań do… Elizy Kubarskiej, reżyser „K2. Dotknąć nieba”

Już w najbliższą niedzielę o godz. 22.05, na kanale HBO Polska odbędzie się premiera filmu dokumentalnego „K2. Dotknąć nieba”. To poruszający dokument, który stawia pytania o cenę pasji, o trudne wybory, o to, co w życiu ważne. Dzięki uprzejmości HBO Polska udało nam się przeprowadzić wywiad z reżyserem filmu, Elizą Kubarską.

„K2. Dotknąć nieba” ukazuje wyprawę do podnóża K2 dzieci tragicznie zmarłych alpinistów z roku 1986. Bohaterowie podążają śladem swoich rodziców, żeby zrozumieć, dlaczego ta góra tak bardzo fascynowała ich rodziców. Próbują zmierzyć się z przeszłością i zdobyć się na prawdziwą szczerość, rozliczając rodziców.
W zeszły wtorek podczas przedpremierowego pokazu przeprowadziliśmy wywiad z Elizą Kubarską, reżyserką i jednocześnie narratorką filmu, która sama jest doświadczoną alpinistką. Zapraszamy do obejrzenia wywiadu:
Premiera filmu dokumentalnego 14 czerwca, o godz. 22.05 na kanale HBO.