Newsroom na weekend. Pasja do tenisa – rozmowa z Witoldem Domańskim, komentatorem Eurosportu [wideo]

Mam nadzieję, że ostatnie sukcesy polskich tenisistów to dopiero początek, że uruchomi to lawinę sukcesów Polaków na światowych kortach – mówi nam Witold Domański, komentator Eurosportu.

Domański tworzył tenisową historię stacji Eurosport w Polsce. W rozmowie z Antonino de Gregorio z UPC Polska z cyklu „Dziesięć pytań do…” opowiada o początkach działania stacji w naszym kraju, o okrzykachkobiet, m.in. Marii Szarapowej i ocenia ostatnie sukcesy Jerzego Janowicza i Agnieszki Radwańskiej. Dzieli się też z nami swoimi emocjami, jakie towarzyszyły mu podczas meczu Wojciecha Fibaka w finale Wimbledonu.
Zobaczcie koniecznie: