Newsroom na weekend. Gratka dla fanów sportu. Zobaczcie rozmowę z Adamem Widomskim, redaktorem naczelnym Eurosportu [wideo]

Dlaczego warto oglądać Eurosport? Czy praca w kanale sportowym to tylko praca czy bardziej pasja? Co sprawia większą frajdę – komentowanie sportów motorowych czy funkcja redaktora naczelnego stacji? O tym wszystkim opowiada nam Adam Widomski, redaktor naczelny Eurosportu w Polsce.

Eurosport to nadawany ogólnoeuropejski kanał sportowy, który dociera do niemal 60 krajów, a nadawany jest w 20 językach. Pojawił się na antenie w 1989 roku, a od 1996 można go oglądać także w polskiej wersji językowej. Czy różni się ona od wersji francuskiej? Jak dobierani są komentatorzy? Co widzowie oglądają najczęściej, a co najchętniej? Nikt tak dobrze nie odpowie na te pytania jak redaktor naczelny stacji w Polsce – Adam Widomski.
Rozmawiał z nim nasz redakcyjny kolega Antonino de Gregorio. Zobaczcie: